dijous, 19 de març del 2009

3 estudiants de Montcada i Reixac ferits pels cops dels Mossos durant ahir dimecres!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Extret de http://www.sepc.cat

Brutalitat policial contra els estudiants


Països Catalans, 19-3-2009
Al llarg de tot el dimecres, 18 de març, els Mossos d’Esquadra han agredit als milers d’estudiants que han mostrat, en diverses mobilitzacions, el seu rebuig al desallotjament de l’edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB). En les diverses actuacions violentes dels Mossos d’Esquadra s’han produït ferits i detinguts, i davant d’això el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem denunciar la brutalitat amb que ha actuat el cos policial autonòmic i que les autoritats universitàries han decidit incrementar l’estratègia de la repressió contra el moviment estudiantil.

- Comunicat del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans:

Davant de totes les actuacions policials succeïdes al llarg del dimecres 18 de març, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, volem manifestar:

1.- Tot el nostre suport a les persones detingudes i agredides pels Mossos d’Esquadra. Els contusionats i ferits per les càrregues dels agents antiavalots es comptabilitzen per desenes, entre manifestants, periodistes i vianants.

2.- Que l’actuació dels Mossos d’Esquadra al llarg del dia d’avui, i, en especial, a la manifestació del vespre, s’ha caracteritzat per la violència extrema i l’acarnissament contra els participants a les mobilitzacions.

3.- Que les càrregues policials, les detencions, les expulsions i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d'una universitat pública i de qualitat.


Per acabar, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:

- Que es depurin les responsabilitats pertinents per les actuacions policials contra els manifestants.

- Que la senyora Blanca Palmada, Comissionada d’Universitats, es posicioni públicament sobre l’entrada de cossos policials a les universitats públiques catalanes.

- La dimissió del rector Dídac Ramírez, i tot l’equip de govern de la UB, per haver sol·licitat la intervenció dels Mossos d’Esquadra.

- La dimissió del senyor Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, per recolzar i ser un dels impulsors de l’estratègia repressiva contra el moviment estudiantil català.


Finalment, encoratgem a tots els estudiants del país a continuar lluitant per la universitat pública i a denunciar la repressió que pateix el moviment estudiantil contrari a l’EEES.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 19 de març de 2009
- Crònica dels fets:
Avui la jornada ha començat cap a dos quarts de sis de la matinada a l'edifici central de la UB "quan tothom dormia, i sense cap tipus de negociació, desenes d'antiavalots dels Mossos en formació ha entrat i ha començat a treure gent. Els primers han sortit gairebé adormits però els últims, ho han fet amb resistència". Després del desallotjar-los de l'edifici històric de la UB, una cinquantena d'estudiants s'han concentrat a la Gran Via, davant del rectorat de la universitat, i després d'alertar als periodistes que s'apartessin, els Mossos d'Esquadra han carregat amb les porres contra ells (veure vídeo)
Cap a les dotze més estudiants s'han afegit a la concentració que es feia davant l'edifici històric de la UB. A més, els mossos d'esquadra no hi deixaven entrar cap estudiant, només podien fer-ho els treballadors, de manera que molts dels qui havien vingut per anar a classe s'han quedat a fora i s'han afegit a la protesta. Llavors, amb pancartes que s'han fet al carrer mateix, s'ha improvisat una nombrosa manifestació que ha tornat a tallar la Gran Via, moment en que els mossos d'esquadra han tornat a carregar de forma brutal (video Vilaweb)


Al migdia s'ha improvisat una manifestació pels carrers de l'Eixample amb més de 1000 estudiants amb les mans alçades i una concentració davant la Conselleria d'Universitats del passeig de Gràcia, on s'ha demanat la dimissió del conseller d'Universitats Josep Huguet. Un centenar d'estudiants han ocupat els jardins del Palau Robert i els mossos han tancat totes les portes menys una i han tornat a carregar contra ells dins la zona tancada (veure vídeo i video Vilaweb) i han detingut tres persones més.
A les vuit del vespre ha començat una manifestació, amb més de 5.000 persones, de rebuig al desallotjament del matí que ha transcorregut pels principals carrers de Barcelona. A l'alçada de les Rambles un fort desplegament dels agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra a carregat contra els manifestants, que volien baixar (video). Posteriorment la manifestació s'ha dirigit fins a la Via Laietana, i quan s'ha intentat dirgir a la plaça Sant Jaume, els Mossos d'Esquadra han fet ús de tot el material antidisturbi i han dissolt la manifestació.
En aquest punt, diversos agents antidisturbis han agredit deliberadament a periodistes (video ACN). La majoria de manifestants s'han dissolt pels carrers del Born, i els Mossos d'Esquadra han pres policialment el centre per anar a "caçar" a tots els grups d'estudiants dispersats pels carrers i carrerons del barri històric del Born de Barcelona.
El nombre de ferits es comptabilitza per desenes, entre manifestants, periodistes i vianants (es té coneixement que els Mossos d'Esquadra han agredit a un nen de 10 anys a la Via Laietana).

1 comentari:

Anònim ha dit...

és una vergonya i una mostra clara del nivell de democracia que tenim.
Aquests polítics són uns inpresentables, sabeu si hi ha algún you tube amb imatges?