dimecres, 4 de juny del 2008

Manifestació i valoració de la manifestació en contra de l'incineració de residus a l'ASLAND


Montcada i Reixac va tornar a ser un clam, la ciutadania un cop més, i ja en van dos, va sortir al carrer a demanar als nostres responsables (responsable comença a sonar a eufemisme) polítics, que diguin NO. Ells tenen les eines i els mitjans per acabar d'una vegada per totes amb un dels càncers de la vila.
Aquest equip de govern que últimament de democràtic, ètic i legal en té poc, s'entesta en no fer enfadar a l'empresa Lafarge-Asland. Ens agradaria recordar-los que hi ha una moció, de ja fa uns quants anys que prohibeix l'incineració de residus a la vila, i una altre més recent aprovada per aquest mateix equip de govern, que demana el trasllat de la fàbrica fora del municipi.
Així doncs Sr. Maresme i Sr. Arrizabalaga ja tenen feina, fer complir la legalitat. El poble no ha de ser el motor d'unes decisions polítiques ja preses; la seva obligació és fer-les complir.
Sabem tots i totes que aquesta 'petita' empresa fa unes donacions molt suculentes a les arques municipals. No serà aquest el motiu pel qual no s'atreveixen a fer la seva feina? No és poden avantposar els interessos del capital als interessos de la ciutadania, i si és així que ho diguin clar: Servim als interessos de la cimentera!


Des de l'Assemblea de Joves de Montcada fem les següents consideracions:

- Volem saber la quantitat i els conceptes de les donacions de Lafarge a l'Ajuntament.

- Demanem a l'equip de govern que rectifiqui l'informe afirmatiu que va realitzar fa unes setmanes.

- Exigim que l'ajuntament corri amb les despeses de l'advocat contractat per la Plataforma Anti-incineració.

- Sol·liciti a la Conselleria de Salud un estudi, si és que encara no està fet, sobre les malalties respiratòries i cancerígenes al nostre municipi i el faci arribar a la ciutadania.

- Que la regidora Carme Porro doni explicacions del perquè la Policia Local va intentar impedir el pas dels manifestants i del cotxe que obria la manifestació.

- Per últim, ens agradaria a mode d'humilitat, que l’equip de govern demanés perdó i excuses a la ciutadania a través de la Veu per no haver aturat el Ple Municipal el passat dijous, així com una menció especial de l’alcalde per aquests fets ja que és l’últim responsable. Entenem que haurien d'haver estat al costat de la ciutadania encara que els suposes sopar una mica més tard de l'habitual.

Només ens queda agrair l'exemplar comportament de la ciutadania tant a nivell de mobilització com de reivindicació. Agraïm també el suport de les Assemblees de Joves tant de Maulets com de la CAJEI de Badalona que és van desplaçar a Montcada en motiu de la manifestació.

Serem allò que volguem ser!

Ni un pas enrrere, fins a la victòria sempre.

Assemblea de Joves de Montcada i Reixac.




7 comentaris:

Anònim ha dit...

¡¡Sois la juventud mas guapa de todas las Montcadas!!.
Adelante compañeros-as jovenes sois el futuro y una juventud como vosotros-as son los que necesita este pueblo.
¡¡Siempre estaré con vosotros-as.
Desde Cant Sant Joan, Manolo "zapatero".
GRACIAS POR VUESTRO APOYO INCONDICIONAL.

ARRAN Montcada ha dit...

Anònim Anònim ha dit...

Molt bo , es un eufemisme dir "els nostres representants"

Canya , si senyor!

8 / juny / 2008 10:06

Anònim ha dit...

Montcada i Reixac verda, neta, bonica, jove, activa, oberta, comercial, plural, ecológica, alegre, educadora, comunicativa, tecnológica, amable, esportiva, viva, dinámica, solidaria, MUNICIPALISTA, LLENA DE CHORIZOS, "SOCIOLISTOS", INCINERADORES, EMBUSTEROS,PELOTAS, VIVIDORES, LAPAS, REQUETÉS...

Anònim ha dit...

interessant: ANUNCI pel qual es fa pública la concessió de subvencions directes en matèria de medi ambient

curiós: Unió General de Treballadors: el dia 31 de desembre de 2007 se li va concedir un ajut de 66.753,06 euros, distribuït en les següents anualitats i aplicacions: 33.376,53 euros amb càrrec a l'aplicació 482 07 03 per al 2007 i 33.376,53 euros amb càrrec a l'aplicació 482 00 per al 2008, per potenciar la valorització dels residus industrials assimilables a urbans no recollits selectivament

Anònim ha dit...

¡Por fin, gracias a la prensa, nos hemos enterado de las "grandes razones" que la Generalitat, el alcalde y el Maresma han valorado para darle el permiso de incinerar toda clase de reiduos peligrosos, a la cementera Lafarge-Asland!.
Diari de Sabadell, dissabte,14 de Juny,2008...La planta de Lafarge Cementos ha obtenido la autorización ambiental... y entre otras "alabanzas", la principal es que "nos aporta a Catalunya" 175 MILLONES DE EUROS VIA IMPUESTOS, y para Montcada 1,2 MILLONES DE EUROS QUE EN PESETAS SON 200 MILLONES CADA AÑO.
De lo que nadie habla es de los "DAÑOS COLATERALES" que esta empresa nos hace a la población desde hace 90 años.
¡¡HE AQUI LAS VERDADERAS RAZONES!!
que callado se lo tenian el Cesar y el Maresma.

Anònim ha dit...

MANIFIESTO SOCIALISTA- MEDIO AMBIENTE
RESPIRAR NUEVOS AIRES

Nos es imprescindible respirar nuevos aires. Y no solo esto.Nos es necesario respirar aires menos viciados, nos es necesarios evitar los ruidos ensordecedores y molestos que nos rodean. Nos es necesario poder y ver a nuestro alrededor como crecen los arboles (zona 21), y como corren los rios.(como El Besós). No como se mueren las plantas o como se contaminan nuestras aguas.
Aquí como en la salud, el primer paso a dar es el preventivo. Hemos ido demasiado lejos como para que ahora sea facil empezar este camino. Pero se pueden hacer cosas y los socialistas las haremos, empezando por una ley básica del medio ambiente.
El uso de tecnologias limpias nos dejara ver mas dias que el cielo es azul y el vertido de residuos sólidos o liquidos en nuestros rios estará RIGUROSAMENTE CONTROLADO.LOS AYUNTAMIENTOS SOCIALISTAS YA HAN LLENADO UN MONTON DE EXPEDIENTES DENUNCIANDO EMPRESAS CONTAMINADORAS QUE NO SE AVENIAN A RESPETAR LOS DERECHOS DE LOS CIUDADANOS. En este sentido, la oposición firme es la única alternativa viable desde una OPTICA SOCIALISTA.
Especialmente dedicado a la agrupación socialista de Montcada i Reixac para que reflexionen sobre sus teorias y sus practicas del dia a dia.
Joan Segarra.

Anònim ha dit...

LAS MENTIRAS DE NUESTROS POLITICOS
La Veu de Montcada, pagina 4 de Marzo 1996.
La Entidad Metropolitana del Medioambiente (EMMA) ha aprovado en pleno metropolitano el proyecto de reforma de la incineradora de la Ferreria. Los tecnicos de la Entidad aseguran que la modificación de la instalación quemadora, que incluye un sistema de limpieza de gases y un FILTRO DE MANGAS, presupuestado en mas de 600 millones de pesetas podria estar listo para el 1997.
…La concejalia de medio ambiente informará el proximo 18 de Marzo a los vecinos de Cant Sant Joan sobre la INSTALACIÓN DE PANTALLAS ACÚSTICAS A LA EMPRESA ASLAND.
Primera y GRAN MENTIRA. La Generalitat y el equipo de gobierno nos han hablado mucho sobre esos filtros de manigas como milagrosos y que pararan todas las dioxinas, furanos, particulas, el polvo etc. Y que Lafarge ha hecho grandes inversiones para adaptarse para obtener el permiso para quemar toda clase de residuos peligrosos y nos lo venden como si esos filtros fuesen de hoy, cuando ya en el 1996 la incineradora de la Ferreria los tenia y fue cerrada por el peligro contaminante para la población.
Segunda GRAN MENTIRA. Ya en el 1996 se comprometieron a ponernos unas pantallas contra el ruido de Lafarge-Asland, para poder descansar,como es debido, por las noches, ¿Alguien ha visto alguna pantalla?, lo que si hemos visto es un informe positivo (marrullero) por el actual equipo de gobierno, Al expediente medioambiental para poder quemar lo que le de la gana a la empresa Lafarge-Asland.
¿A cambio de que le han hecho ese informe?.
Joan Segarra.