diumenge, 29 de juny del 2008


Crònica de l'acte en motiu del dia internacional en contra de les tortures.

Ahir dia 28 de juny l’AJMiR es va dur a terme una jornada en contra de la tortura, en motiu del dia internacional en contra de la tortura.

L’acte va consistir en el passi del documental: Silenci, aquí és tortura. On diferents persones explicaven les tortures a les quals havien estat sotmeses pels cossos de seguretat de l’Estat Espanyol amb la complicitat de tot l’aparell judicial. Els torturats són independentistes bascos i catalans, anarquistes, sindicalistes, okupes, immigrant etc. tots ells, tot i tenir diferents ideologies, tenen un tret en comú i es que qüestionen les estructures estatals, unes estructures d’altre banda molt febles si s’han de mantenir per mitjà de les tortures.

Tot seguit, Ramon Piqué, president de la Associació en Contra de la Tortura, professor de la UAB i militant del independentisme combatiu montcadenc durant molt anys, va fer-nos una explicació didàctica i clarificadora de les tortures que és realitzen a l’Estat Espanyol. En la seva xerrada va explicar alguns dels cassos de tortura que des de la seva associació estaven defensant, així com la total impunitat i complicitat amb la que actuen policies, jutges, fiscals, metges forenses etc. També va destacar que gran part de les responsabilitats de les tortures recau en el poder legislatiu, que són els encarregats de modificar la llei per evitar més cassos de tortures. Un exemple podria ser la famosa llei antiterrorista que permet fins a 5 dies d’incomunicació i la impossibilitat de ser visitat per un metge de confiança que efectuï un control mèdic de l’estat del detingut.

Al finalitzar el debat és va dur a terme un intens debat entre la quarantena d’assistents a la xerrada. El col•loqui va girar entorn a la necessitat que té un Estat d’utilitzar la tortura i les mesures que és podrien prendre per evitar-les.


Per acabar la nit és va realitzar un sopar de germanor entre tots els assistents a la xerrada i un concert d’en Josep Maria Cantimplora, torturat també per la Guàrdia Civil.



Perquè allà on hi hagi tortures les continuarem denunciant.

Perquè la repressió i el control policial no ens aturaran.

Per uns Països Catalans lliures, el jovent en peu de guerra.

AJMiR, Montcada 29 de juny del 2008.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Felicidades jovenes!, una charrada de alto nivel intelectual, de las que crean conciencia de lucha contra la opresión y la tortura.
CHarradas como esta se han de hacer mas y mas amenudo os animo a que sigais por esta senda.
El futuro esta en vuestras manos ¡adelante!, hoy sereis pequeñitos pero mañana crecereis... un saludo
Manolo "zapatero".

Anònim ha dit...

Hola!! soc el Carles (Sant andreu) tal i com us vaig comentar el dissabte, moltes felicitats per la xerrada i l'actuació del josep Maria Cantimplora!!per la bona organització de l'acte i us deixo el meu mail per a qualsevol cosa.

wem_92@hotmail.com

Salut i Visca la Terra!!

Anònim ha dit...

"Aunque te falten las armas,
pueblo de cien mil poderes,
no desfallezcan tus huesos,
castiga a quien te malhiere
mientras que te queden puños,
uñas, saliva y te queden corazon,
entrañas, tripas, cosas de varon y dientes".
Miguel Hernandez.