dijous, 23 de febrer del 2012

29 de febrer, jornada per l'ensenyament públic

 Montcada, estem en lluita!
Que no us tornin a mentir ni reprimir a els instituts, la vaga està aquí i tenim tot el dret a exercir-la. 
Per tant, imprimiu-vos el següent comunicat i un full d'autoritzacions que han de firmar els vostres famílies i entregar-lo com a molt tard divendres o dilluns. ( sinó sabeu com fer-ho envieu-nos un mail i us passarem un adjunt).
Ja la tenim aquí: la nova data de mobilització arreu dels Països Catalans. Una jornada en la que tots els sectors de l'ensenyament ja hem anunciat que sortirem al carrer en defensa de l'ensenyament públic i de qualitat. No és estrany que s'esdevinguin tals mobilitzacions tenint en compte la precària situació d'un bé públic com és l'educació. Hem demostrat que volem ser els protagonistes de les reformes educatives i trencar amb les imposicions d'un sistema que ens subordina a les seves necessitats i no a les necessitats de la nostra societat.
Arran de les retallades pressupostàries, estudiants i professorat hem fet front comú davant l'ofensiva privatitzadora que suposa l'implantació de plans d'estudis dissenyats per aquells qui volen restringir el dret a l'educació a només aquells que tenen un alt poder adquisitiu i així successivament eliminant els estudis que generen pel país un pensament crític i que es desmarca de les dinàmiques del sistema.
A tots aquests fets, cal sumar-hi l'internvenció del teixit empresarial dins del món acadèmic que limita la pedagogia a les aules a les demandes del mercat i com és evident, marquen les pautes de l'estructura interna de les universitats.
No creiem en aquest model educatiu i tenim l'alternativa a les mans i el proper 29 de febrer buidarem les aules, prendrem els carrers i demostrarem, un cop més, que som l'inci del canvi que necessitem. Així doncs, des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans:
· Donem suport a la convocatòria de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública de vaga general d'ensenyament i animem a tota la comunitat educativa a sumar-se a les mobilitzacions així com animem a la resta de la societat a posicionar-se a favor de la lluita per un ensenyament públic i de qualitat.
· Exigim la creació d'un debat vinculant que impliqui totes les parts afectades per les reformes estudiantils que consti d'un ampli reconeixement dels drets de les estudiants i que suposi una posada en pràctica de la democràcia real que com a poble reivindiquem des de fa anys.
· Ens solidaritzem amb les companyes que al llarg de tantes mobilitzacions han patit la política repressiva de les autoritats mentre defensaven els seus drets i condemnem tals accions opressores que suposen la mostra, un cop més, de la manca de llibertat ja existent en l'Estat Espanyol.
Hem pres la humil desició de no retrocedir i així seguirem fins que aconseguim un ensenyament públic, gratüit, de qualitat i que tingui en compte la diversitat social i cultural de totes les estudiants.
Juntes per la pública! Aturem les privatitzacions, construïm l'ensenyament que volem!
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
7 de Febrer del 2012, Girona
Extret de :
www.sepc.cat