dissabte, 7 de febrer de 2009El curs lectiu 2008-2009 està passant per un gran salt de reformes, provocant així un seguit de revoltes que fan palesa la incompatibilitat de la conselleria d'educació que no para de rebre queixes, negacions i persones encadenades a les seves finestres. Aquests fets demostren que les coses no s'estan fent bé, i que en una democràcia tots i totes hem de ser agents dels canvis positius pel nostre poble.
CEIP's i IES han sortit al carrer per dir no a la LEC, així com també per exigir la continuitat del batxillerat nocturn. Paral·lelament, les universitats no han abandonat la seva lluita contra Bolonya, i amb més força que mai, aquest any han començat ocupant el rectorat i les aules de les universitats. D'aquesta manera, la comissionada d'universitats demana una negociació entre tota la comunitat estudiantil,a la UAB s'expulsen a sis estudiants per denunciar el mal procés de l'implantació de l'EEES a la universitat.

Així doncs, aquesta realitat ens toca de ben aprop; no només com a joves i pròximes estudiants d'universitats, sinó com a montcadencs i montcadenques que perden l'oportunitat de cursar batxillerat nocturn. És per aquest motiu que l'AJMIR com a futurs o actualment estudiants universitaris, i com a joves implicats, no ha estat en cap moment un agent passiu d'aquest procés de treball i reivindicació. Participant activament en les tancades i les diferents assemblees de facultats, hem continuat formant-nos per continuar lluitant contra el Pla Bolonya. Entenem que, com a jovent organitzat de Montcada i Reixac, hem de fer saber als joves del municipi les conseqüències educatives i socials que el nou pla universitari provoca.
És per això que el nostre objectiu és intentar sensibilitzar els i les estudiants del municipi, aprofitant, paral·lelament, per informar a la resta de ciutadans de les dificultats per les quals passa l'universitat pública catalana.

Aquesta sensibilització s'ha iniciat amb un seguit de xerrades a l'IES Montserrat Miró i Vilà, durant el mes de gener, a tot el batxillerat diürn i nocturn, aprofundint també en aquest darrer tema. Aquest cicle d'informació intentarà passar per la resta dinsituts de Montcada, coincidint, a la vegada, amb la mateixa tasca que universitaris/es estan realitzant per diferents instituts de poblacions properes.

Per acabar, l'activitat, es complementarà amb una xerrada amb diverses expedientades i expulsadess de la UAB amb una petita cafeta-festa final, emmarcada també dins els actes de suport per aquestes companyes.

NO A BOLONYA I NO A LA LEC!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Los estudiantes contrarios al proceso de Bolonia (convergencia de los estudios universitarios en Europa) ganaron ayer el referéndum convocado en la Universidad de Barcelona (UB). Votaron el 20,3% de los casi 60.000 alumnos. Contra Bolonia, el 93,1%; a favor, el 5,8%, y los votos nulos y en blanco fueron el 1,1%. El no a Bolonia fue mayoritario en todos los centros, en mayor medida en las facultades de Geografía e Historia, Psicología y Bellas Artes. La participación superó la habitual de los alumnos. En los últimos comicios votó el 7,2%. El resultado será vinculante para la posición de los estudiantes en el claustro. Unos 30 llevan meses encerrados en la UB contra el proceso de Bolonia

¡¡¡¡FELICIDADES JOVENES!!!!! La razón gana siempre a la fuerza y a la mentira, sois la juventud mas guapa de los últimos tiempos,¡¡hasta la victoria final!! Saludos revolucionarios Manolo.