dimarts, 16 de setembre de 2008


En motiu dels fets succeïts el passat 10 de Setembre, l’Assemblea de Joves de Montcada i Reixac (AjMiR) vol aclarir que:

En motiu de la commemoració de l’11 de setembre, l’Assemblea va realitzar un mural sota el lema “Defensem la terra” a una de les lleres del riu Besòs. Per tal de realitzar aquesta activitat, es va demanar, prèviament, permís al cap de la unitat Tordera- Besòs de la Demarcació Territorial de Barcelona, administració responsable dins el nostre municipi i ens de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Un cop finalitzat el mural, van presentar-se tres dotacions de la guàrdia urbana exigint la identificació de les set persones presents en aquell moment. Tot seguit es va procedir a la seva denúncia, la qual, s’empara en la llei de civisme del nostre municipi i deslegitima l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Mentre romanem a l’espera que l’Alcalde, César Arrizabalaga, imposi la multa d’una sanció que pot oscil·lar, segons la seva llei de civisme, de 120 a 300 euros, entenem que l’Ajuntament no té competències en aquest àmbit per denunciar-nos i, per tant, demanem que:

- S’arxivin les multes d’aquesta acció.

- Que s’aturin les persecucions policials vers els i les joves de l’Assemblea.

- Exigim disculpes per part de la responsable de l’àrea interna de l’ajuntament, Carmen Porro, per permetre l’execució de la denúncia, prohibint d’aquesta manera la commemoració pacífica de la Diada Nacional de Catalunya.

D’aquesta manera, denunciem els fets que s’emmarquen dins l’imperi de la llei que pateix Montcada, i sobretot l’AjMiR, reafirmant així, la lluita sociopolítica que duu a terme dins la nostra vila, així com per la de l’alliberament nacional.

15 de Setembre del 2008.

Assemblea de Joves de Montcada i Reixac.