divendres, 4 de desembre del 2009

NO A LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA!!!

L’Estat espanyol torna a celebrar, un any més, la seva Constitución postfranquista, aquella que va ser aprovada amb la por, amb la por de tornar a viure un altre cop d'estat i el retorn a la dictadura més crua. Per això la Constitución va ser escrita per uns partits que, o no tenien la intenció, o ja feia temps que havien claudicat en les seves pretensions d'avançar cap al dret a l'autodeterminació o la instauració d'un sitema socio-econòmic just i democràtic. Era allò, la Constitución del “todo atado y bien atado”, o el retorn al franquisme. Tot i aquest xantatge majúscul, 31 anys desprès, des del poder establert encara ens venen aquella norma, que cap dels i les joves d’avui en dia va poder votar, com un marc inalterable i sagrat on empresonar-nos els nostres anhels de llibertat. I per més inri, l’autodenominada esquerra espanyola i la dreta més recalcitrant segueix venerant aquest text i homenatjant-lo durant aquestes dates.

Tot això mentre la paraula Constitución i el suposat respecte i acatament que li hem de tenir estan més de moda que mai, amb els partits polítics oficials defensant encara la constitucionalitat d’un Estatut català de fireta, amb una premsa del règim fent comunicats conjunts en defensa de la renúncia estatutària que resoldria “l’encaix de Catalunya a Espanya” i mentre en nom de la Constitución posen impediments i amenacen les consultes democràtiques sense tuteles estatals.

El jovent, però, no acceptem cap mena de legalitat espanyola. No acceptem una Constitución que ens amenaça per la força de les armes, que ens impedeix estrènyer els lligams entre els diferents territoris dels Països Catalans i que ens nega el dret a decidir el nostre futur com a poble. Així doncs, l’única opció que ens queda és la desobediència, actuar sense por i sense acceptar cap límit en les nostres aspiracions, ja sigui participant en consultes pels nostres drets, lluitant al carrer, construint teixit popular mitjançant assemblees o atacant des de qualsevol front l’Estat espanyol. Només així, amb la lluita des de tots els fronts podem posar contra les cordes aquesta Constitución tronada i el sistema antidemocràtic que la defensa.

El 6 de desembre, que cremi la Constitución!

Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)

extret de: http://www.cajei.cat/