dimecres, 2 de desembre del 2009

EL DIA 6 DE DESEMBRE LAFARGE VOL COMENÇAR A INCINERAR

Asland incinerant, als nostres pulmons enverinant

S'ha acabat la moratòria. Ajuntament i Generalitat han deixat passar els 18 mesos, amb l'esperança que els veïns ens oblidéssim i així poder portar a terme el seu projecte: INCINERAR TOTA CLASSE DE RESIDUS PERILLOSOS. A l'Àrea Metropolitana, la fàbrica de Montcada serà l'única en incinerar residus, paradoxalment la més propera a la població (en els Monjos no s'incinera, perquè afecta a la collita del cava, a Sant Feliu no s'incinera, perquè amb la crisi la cimentera està gairebé parada), amb l'agreujant que es pot demostrar el dolent que és per el cava, però no es pot demostrar el dolent que és per a les persones.

LA GENERALITAT

- Davant la nostra proposta en l'any 2008 de fer un estudi independent per establir la perillositat de la incineració, ha fet cas omís i dóna per bona la que paga la cimentera.
- No ha informat ni ha mantingut cap reunió amb els veïns
- Ha trigat més d'un any a respondre a les al·legacions realitzades per 53 associacions (52 d'elles encara no han rebut resposta) i la que ha respost, ha estat després d'enviar 3 escrits per rebre resposta. Amb l'agreujant d'enviar aquesta resposta al mes d'agost per dificultar els possibles recursos. La seva actuació (Conselleria de Medi Ambient i Habitatge) s'assembla a la que vàrem patir en temps de la dictadura Franquista.

L'AJUNTAMENT

- Tot i que en diversos plens es va acordar que no estaven d'acord amb la incineració, no han fet absolutament res per evitar-la. S'han creuat de braços deixant passar el temps.
- On és l'estudi epideomològic que anaven a fer per saber si la nostra salut està sent perjudicada per Cementos Lafarge? Nosaltres ho veiem cada dia, cada vegada hi ha més gent que pateix de problemes respiratoris i cada vegada hi ha més casos de càncer o malalties rares.
- Van dir que farien que vingués el Sr. Baltasar a explicar als veïns les bondats de la incineració.
- Quantes cartes han enviat al Sr. Baltasar en aquests 18 mesos? Quantes vegades s'han reunit amb ell, per tractar aquest tema? CAP
- Com es pot estar en contra de la incineració i facilitar instal·lacions municipals perquè facin controls i que a més sobre no cobren absolutament res per l'ús d'instal·lacions municipals?
- Des d'aquí li diem que compleixin amb els acords presos en el ple i prohibeixi que Lafarge Cementos incinerar productes perillosos.

LAFARGE

- Diu: "amb els filtres nous, no caurà ni gota de ciment", "no contaminem", "el que surt per la xemeneia és vapor", "això ho fem per Kyoto", "som una empresa model i convidem a nens per ensenyar la fàbrica" ...... ........... Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions d'unes paraules i intencions que els fets desmenteixen contínuament.
- La realitat és que la fàbrica constantment produeix fuites que ens omplen a Montcada de ciment i, dins de poc, de llots de depuradores i farines càrniques (sobres d'escorxadors triturades) cada vegada que hagin d'obrir la seva xemeneia per tal que no li exploti.
- Els mesuraments de contaminació que s'han realitzat durant aquest temps, tornen a reflectir una realitat que els veïns ja sabem, que sobrepassen els límits legals establerts. A més ara es decideixen posar-la de forma definitiva sobre l'escola d'adults. Quina casualitat el lloc que donava els índexs de contaminació més baixos!
- L'any 2008 deien que complien totes les exigències requerides per la Generalitat, però en l'actualitat encara no les compleixen. Tot i així, els donaran permís per a incinerar?

Lafarge es juga molts milions i la Generalitat es treu mals de cap per la seva mala gestió, però nosaltres ens juguem alguna cosa més important que tots els diners del món, LA NOSTRA SALUT.

PLATAFORMA ANTIINCINERACIÓ DE MONTCADA - Montcada a desembre de 2009