dijous, 31 de desembre del 2009

La retòrica del cinisme.

A l’anterior Veu observem una petita noticia en referència al civisme. Una nova estratègia política de càstig creatiu aterra sobre el terreny pantanós del civisme. Així, una “sanció original” recaurà a sobre d’aquells adolescents que vulnerin l’ordenança.

Des de l’Assemblea de Joves de Montcada (AJMIR) sabem que aquesta ordenança no pretén resoldre problemes de brutícia, o de sorolls, o de comportaments poc respectuosos entre veïns. Les veritables intencions d’aquesta ordenança són unes altres com; apuntalar legalment el model de ciutat-empresa on totes les activitats no mercantilitzables sobren, reforçar les polítiques de control –la ciutat-presó- d’aquella vida al carrer ingovernable des de les institucions, la legitimació de la violència immobiliària i urbanística, desarmar els moviments socials de les seves pràctiques polítiques de base, la retallada de llibertats polítiques. Entre altres activitats l’ordenança prohibeix fer al carrer coses com; jugar a pilota, penjar cartells i pancartes, menjar, pintar graffitis, patinar, fer malabars, tocar música, estar a l’estació amb els amics, prendre una cervesa, la venda ambulant…

Però la mala destresa del govern municipal no ha aconseguit ocultar les veritables intencions de l’ordenança. En motiu de la commemoració del dia 8 de març, el dia de la dona treballadora, l'Assemblea de Joves de Montcada i Reixac (AJMiR), l'Associació Benefico Instructiva i l'Assemblea de Dones de Can Cuyàs, vam fer un mural a la llera del Riu Ripoll, actualment malmès per pintades racistes i sexistes que s’estenen pel conjunt del municipi fins arribar a tacar escoles. Per aquest mural foren multats sis militants de l’assemblea, la majoria en minoria d’edat, amb un cost de 121 euros per cap. Una sanció que no s’adscriu al model alternatiu a la multa econòmica. Volem recordar que ben bé al davant del mural de la dona, pel qual ens sancionen, es troba una pintada del partit socialista que van poder realitzar en plena llibertat i que ara alguns dels seus membres en el poder la impossibiliten.

AJMIR (Assemblea de Joves de Montcada i Reixac)