diumenge, 26 d’abril del 2009

Prenem els carrers per la llibertat dels Països Catalans!


Commemoració de la desfeta d'Almansa i dels 70 anys de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat de València.

Unes 5000 persones han participat en una amplia i reivindicativa marxa pels principals carrers del centre de València en un clam per la llibertat i la independència dels Països Catalans. Un eficient servei d'ordre ha cobert tot el trajecte que ha transcorregut sense cap tipus d'incident. Un concert ha tancat la diada al barri de Velluters en ple centre de la ciutat.

La CAJEI ha aplegat unes tres-centes persones aquest matí a Torrent sota els crits d'Independència i Socialisme. El cantautor del poble Pau Alabajos ha ocupat la tribuna en l'acte.

La manifestació anava encapçalada per la pancarta "Prenem els carrers per la llibertat dels Països Catalans". Gent de totes les edats, però amb una forta presència del jovent, han corejat crits a favor de la independència i reclamant la memòria històrica del poble valencià envers el genocidi feixista de l'any 39 a la ciutat. Consulteu la noticia de Llibertat.cat amb un extens seguiment de la Diada i els actes previs.

Empar Salvador afirmava en el seu parlament que a València es van fer construir les fosses comunes més grans de tot Europa per tal de poder soterrar els milers de víctimes provocades per les tropes franquistes en la seua entrada i posterior període de repressió.

L'històric activista i militant de diferents organitzacions polítiques valencianes, Enric Tàrrega, ha encoratjat el jovent a participar en la política activa i s'ha mostrat orgullós de l'ampli relleu generacional a les comarques del sud.

El discurs antimonàrquic i independentista a impregnat la resta dels parlaments a la Plaça dels Furs del Cap i Casal, el jove sindicalista valencià Gonçal Bravo ha estat l'últim en ocupar el cadafal.

Al següent enllaç teniu les primeres imatges (que anirem ampliant) de la Mostra de Cultura Popular i la Manifestació d'aquesta vesprada a València, que ha rebut el recolzament de diferents regidores i regidors de les CUP del Principat i el suport d'un centenar d'entitats, organitzacions i ateneus d’arreu les nostres comarques.


llibertat.cat