dilluns, 20 d’abril del 2009


Per Sant Jordi, continuem trencant el patriarcat!

Com cada 23 d'abril, catalans i catalanes celebrem la diada de Sant Jordi, retrobant-nos així amb llibres i roses eixides al carrer.
La defensa de la cultura ha estat, des de sempre, una de les nostres principals reivindicacions. Les tradicions no deixen de ser aquell patrimoni abstracte que defineix una part de nosaltres, i que com a tal, ens representa. Tanmateix, cultures i tradicions han de renovar-se i entendre's en el context social que viuen sense haver de trencar la seva escència.
Així doncs, aquest any proposem un canvi: que llibres i roses vagin agafats de la mà per ambdós sexes. Entenem que les explicacions que la dona és igual d'intel·lectual, crítica i racional que l'home i que a aquest li agraden i li poden fer la mateixa il·lusió i utilitat les flors que a elles, hem d'obviar-les.
Tot i que ens sentim orgulloses i orgullosos d'aquesta festivitat, creiem que alimenta els estereotips i prejudicis, així com la mentalitat patriarcal contra la que es lluita des de diferents sectors de la societat dia rere dia.

Per acabar, ens agradaria remetre una cita de les protagonistes creades per Molière:

" Heu actuat realment amb destresa
i en tot m'haveu instruït galdosament.
Creieu que me'n sento orgullosa i no me n'adono
que no sóc una altra cosa que una estúpida?
Me'n sento avergonyida i a la meva edat no vull passar per beneita mentre pugui".


Perquè junts i juntes destruïm el patriarcat:

Elles també gaudeixen llegint, a ells també els hi agraden les flors.