dissabte, 10 de maig del 2008


L'Ajuntament de Montcada i Reixac (PSOE, CiU) ha denegat el permís per realitzar la II edició de la Festa Major Popular. D'una manera totalment injustificada, sectària i partidista s'apropien de la Festa Major de tots i totes, on la veu i la participació del poble queda en un segon pla, encara que ens vulguin fer creure que les entitats i associacions tenim el nostre espai i representació dins la festivitat més esperada de la vila.

Per aquest motiu, enguany, havíem començat a preparar de nou la Festa Major Popular, la qual ja contava amb un guió d’actes que es va fer arribar a l’Octubre a l’ajuntament i que va donar peu a tenir dues reunions amb la regidoria de joventut. Després de set mesos de feina i quatre setmanes abans de Festa Major, ens va arribar la denegació sense cap motiu raonable del perquè no ens deixaven participar. Després d’una tensa reunió amb les regidories de joventut, cultura i participació, continuem sense saber les causes de la negació del nostre dret legítim a participar a la Festa Major.

Així doncs, vam decidir mostrar el nostre malestar durant el transcurs del pregó, intentant fer una performance d’un enterrament de manera pacífica i cívica en el més escrupolós dels silencis. En aquest cas, el mort era la Festa Major Popular. La policia local, obeint ordres directes de l’alcalde, ens va desallotjar de l’auditori contundentment.

La Comissió de Festes, té com objectiu diversificar l’oferta d’oci durant el transcurs de Festa Major, i crear altres ofertes lúdiques i culturals durant tot l’any. També volem deixar constància que la Comissió no pretén fer política.

Condemnem l’actitud totalitària de l’ajuntament i esperem que es replantegin la seva manera de treballar amb l’associacionisme. El nostre poble no es pot permetre el luxe de marginar el teixit associatiu.

Esperant que acabi de ploure, esperem que gaudiu d’una bona Festa Major.

No et limites a contemplar
aquestes hores que ara venen,
baixa al carrer i participa. No
podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu.

Vicent Andrés Estallés

Montcada, 10 de Maig del 2008.

1 comentari:

Anònim ha dit...

basura! és el que són aquests direigents de l'ajuntafems de montcada i reixac! vergonya els hauria de fer imposar la repressió que patim, acte rere acte tots els ciutadans i ciutadanes de la vil·la que renunciem a la política pantomímica que exergeix aquest equip de govern!!