diumenge, 24 de febrer del 2008

Feixisme: què, quan, on?


En els darrers temps estem visquen una banalització del terme feixista. De la Gran Enciclopèdia Catalana: Ideologia política l'objectiu de la qual és la instauració d'un règim autoritari, de base corporativista, imperialista, racista, etc.
Arran de la campanya electoral estem veient el boicot a les universitats a determinats polítics. Quatre crits, dues empentes, algun cop del policia de torn, tres llàgrimes de cocodril i ja podem acusar aquests joves de feixistes. Els opinadors dels mitjans de comunicació semblen haver oblida't la falta de llibertat polítiques que va caracteritzar el franquisme/feixisme, i buscar algun paral·lelisme és d'un cinisme extrem.
És un insult als nostres universitaris i universitàries, l'universitat sempre s'ha caracteritzar per ser l'espai del coneixement. Els estudiants més que ningú coneixen l'història dels nostre darrer segle i poden jutjar-ho d'una forma més objectiva ja que no l'hem viscut.
Som joves, crítics i radicalment democràtics. Partint de la base que el franquisme encara no ha estat condemnat a l'Estat Espanyol, l'assesinat i l'exili de tots aquells que van lluitar per la lliberat encara no han estat reconeguts. Tenim unes institucions hereves del franquisme: diguem-li Audiència Nacional (antic Tribunal d'Orden Público), l'Exèrcit Espanyol ( Ejercito Nacional), laMonarquia Borbònica, el PP és ple de nostàlgics i assassins franquistes, etc.
Després de 4 anys mentint (11-M , insultant, difamant, menys tenint) que no esperin ser rebuts amb les portes obertes a les nostres universitats. Les universitats estan plenes durant els 4 anys que duren les legislatures perquè ens puguin explicar i parlar del que vulguin; que no vinguin en plena campanya a demanar-nos el vot. A les universitats no hi entren ni hi entraran franquistes.

Feixisme què: 5 anys del tancament del diari Egunkaria, 40 independentistes encausats per cremar FOTOGRAFIES, il·legalització d'idees i posterior persecució, convertir la constitució en un dogma de fe, article 8 de la Constitució, tortures a les comissaries.
Feixisme quan: exactament inexacte, el feixisme a Espanya és tradició. Aproximadament des de Primo de Rivera.
Feixisme on: allà on l'Estat veu perillar la seva unitat.

Feixisme no és qüestionar l'ordre establert, s'en diu dissidència política.
Democràcia és poder escollir qualsevol cosa.
Per una democràcia justa i participativa: Independència i Socialme!

Vladímir Ilich Uliánov